top of page

YOGA PÅ JK MOVEMENT

På övre plan i Furan Gallerian har vi även en yogastudio och där arbetar yogalärare och hälsocoach LindaSofie Evasdotter. LindaSofie erbjuder hälsosamtal- och coaching och undervisar i olika former av yoga.

 

"Jag undervisar enligt Ashtangayogametoden & Mindfulnessyoga så som jag har lärt mig av mina lärare och mentorer genom åren, men utgår givetvis till stor del utifrån mina egna erfarenheter och perspektiv."

DSC00818-2_edited.jpg

KURSER

Nybörjarkurs i yoga

Nybörjarkursen i yoga är en grundkurs i yoga som är uppdelad på tio tillfällen på ca 50 min per gång, där du som kursdeltagare får möjligheten att lära dig grunderna och kan bekanta dig med yogan i din egen takt (Ingen tidigare erfarenhet krävs). 

INGET AKTUELLT STARTDATUM

Yoga för ungdomar

Yoga för ungdomar handlar om att lyssna till sin kropp och att hitta verktyg som kan fungera helande både för individen och för en grupp. Genom yogan kan ungdomar också mötas på lika villkor och på så vis bygga relationer mellan varandra och känna sig trygga genom förståelse och acceptans. I ungdomsyoga ligger fokus på att stärka balans, rörlighet och styrka, lära sig andas och stretcha riktigt. Vi jobbar med kropps- och andningsövningar som är anpassade för kroppar som fortfarande växer.

INGET AKTUELLT STARTDATUM

Yoga för barn

Barnyoga handlar mycket om att skapa en trygg känsla av att duga som vi är och låta dem påminnas om och om igen att de kan, är vackra och älskade - att ingen är mer betydelsefull än dem.

INGET AKTUELLT STARTDATUM

Yoga Child's Pose

GRUPPTRÄNING

DROP IN YOGA

Vår "drop in" yoga är ett 45 minuters gruppass som med hjälp av medvetna rörelser, balansträning och andningsövningar från olika yogaformer hjälper dig att hitta ditt inre lugn. Den här yogapasset passar alla och ingen tidigare erfarenhet krävs.

LUNCH YOGA

Att ta en paus mitt på dagen för att träna yoga kan ge dig såväl ökat fokus, energi och snabb återhämtning.Vår lunchyoga är en lugn form av yoga med mjuka övningar och med fokus på andning och avspänning. Övningarna utförs sittande på stol och i stående och passar alla.

 

SENIOR YOGA

I senioryoga ligger fokus på att stärka och bibehålla: styrka, balans och rörlighet –  allt med andetaget i fokus. Vi jobbar med mjuka kropps- och andningsövningar som är anpassade för dig som är 65+. I takt med att vi blir äldre är det viktigt att behålla rörlighet, styrka och balans. 

 

MEDITATION

Här fokuserar vi på meditation och djupavspänning, med inslag av lugn och mjuk fysisk yoga. Meditation hjälper dig att hantera stress, bli mer närvarande och lyssna inåt till din kropp och själ. Syftet med att meditera regelbundet är att stilla sitt sinne och sina tankar, så att vi medvetet kan välja vilka tankar vi vill lägga fokus på och välja glädje och harmoni framför irritation och stress.

PRIVATHÄLSA

COACHING/SAMTAL

Som Hälsocoach och Terapeut arbetar jag mer med att coacha, vägleda och utveckla de som vill göra förändringar i vardagen. Vi är alla unika individer med olika förutsättningar, behov och värderingar. Mitt mål är att tillsammans med individen hitta de verktyg som behövs för en sund och hälsosam livsstil. Det kan vara att komma igång med någon träning, sluta röka, förändra dåliga vanor eller ha stöttning i en relation.

 

Jag kommer att ge dig verktygen som just du behöver för att lättare hantera utmaningar och komma framåt i livet. Det är faktiskt så att när du lär känna dig själv bättre och kan kontrollera konflikter och jobbiga situationer, då har du också förändrat ditt liv. Du har tagit kommandot. Under våra veckor tillsammans så kommer jag hjälpa dig att komma just dit. 

 

'Genom att prioritera dig och göra sådant du mår bra av förstärks din energi och livsglädje. Att lära sig att må bra, där inne, på riktigt gör att du växer som individ. Sänk kraven, sortera bort sådant som är mindre viktigt och tillåt dig själv att känna att vissa stunder är helt dina. Ingen är mer betydelsefull än du.

 

Som utbildad yogalärare och certifierad Samtalsterapeut, Hälsocoach, ICF-Coach & Mental tränare möter jag mina klienter i privat session eller via internet. Behandlingsmetoden bygger på Transaktionsanalys, Kognitiv Beteendeterapi (KBT) och Vardagspsykologi. Certifikationen är enligt International Coach Federation ( ICF) 11 kärnkompetenser. Jag följer ICF etiska riktlinjer.

 

COACHING/SAMTAL KOMBINERAT MED YOGA

Mina yogaelever kan komma till min klass inte bara i behov av ett yogapass, utan också med en känslomässig smärta och behovet av att prata med någon. Många kanske börjar yoga för att jobba med sin stress och korrigera fysiska delar i kroppen men för att en läkningsprocess ska kunna ta sin början handlar det om att balansera kropp och tanke. Den förlösande effekten nås just genom kombinationen av att prata om sina känslor, samt uppleva dem fysiskt. Genom att få prata kan individen skapa sammanhang, sätta ord på sin upplevelse samt förstå och se olika livsmönster, men samtalet hjälper bara till en viss gräns. Känslor och upplevelser fastnar i kroppen och utan att ta hand om sina fysiska blockeringar blir det svårt att släppa de trauman man går och bär på. Genom att kombinera samtal och yoga kan individen uppleva läkeprocessen och den fysiska förändringen, hur det känns att slappna av och vara närvarande i nuet. En läkningsprocess börjar inte förrän vi tar hand om helheten och börjar jobba aktivt med att förankra förståelse i upplevelse, det handlar egentligen om att tala till människans olika delar på rätt sätt.

 

Som certifierad Yogalärare, Hälsocoach, KBT- & Samtalsterapeut möter jag mina elever/klienter i grupp, privat session, telefon eller via Teams, detta beroende vad som passar individen bäst. Behandlingsmetoden i samtalen bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT) och vardagspsykologi. Certifikationen är enligt International Coach Federation ( ICF) 11 kärnkompetenser. Jag följer ICF etiska riktlinjer.

bottom of page